Creatieve content ideeën voor je volgende social media post

Je bent goed bezig met de online aanwezigheid van je bedrijf: je hebt een website en bent ook actief op social media met een bedrijfspagina of -account. Vol goede moed ben je begonnen met het posten van het laatste nieuws over je bedrijf, en natuurlijk geef je af en toe een kijkje achter de schermen.

Leuk, alleen wil je af en toe ook even iets opvallends plaatsen op je social media account. Jouw volgers vinden een beetje variatie natuurlijk wel zo prettig. Met deze creatieve content ideeën kan je jouw volgers verrassen en je bedrijf op een andere manier laten zien.

Fill in the blank

Een goede manier om interactie uit te lokken is om jouw volgers een zin te laten aanvullen, een zogenaamde “fill in the blank”. Dit type post is bijzonder geschikt om direct aan te laten sluiten bij jouw bedrijf en werkzaamheden.

Als horeca eigenaar zou je bijvoorbeeld kunnen zeggen:
Als ik nu op het terras zat, dan …
Ik zou nu graag op het terras zitten met …
Mijn favoriete lunch is dit broodje met ….

Of een eigenaar van een winkel:
Als ik een product mocht uitzoeken in de winkel dan kies ik …
Het meest recente product dat ik in de winkel heb gekocht is …

Een algemener onderwerp:
Mijn werkdag in één woord: …
Als je je leven een filmtitel moest geven dan zou dat zijn …
Ik ga de deur niet uit zonder …

Vakliteratuur: boek, artikel of tijdschrift dat je leest

Het delen van je expertise versterkt de vertrouwensband met je volgers. Door te laten zien welk boek, artikel of tijdschrift je momenteel leest laat je zien dat je je kennis op peil houdt. Tegelijk kan je natuurlijk ook je mening over het stuk geven en er zo een nog persoonlijkere post van maken.

Vraag je volgers om advies

Een andere hele fijne manier om je volgers te betrekken is om ze om advies te vragen. Niet alleen krijg je zo interactie (en natuurlijk nuttige adviezen), waarschijnlijk krijg je ook waardevolle inzichten in wat jouw volgers vinden en doen!