Verse ideeën voor je volgende social media post

Soms weet je gewoon even niet wat je nu weer op je social media kanalen moet posten. Of misschien ben je nog zoekende wat voor posts bij jouw bedrijf, en nog belangrijker, bij jouw volgers passen! Hoogste tijd voor wat verse inspiratie en ideeën!

Geef een rondleiding door je bedrijf

Neem je volgers op social media mee op een video-rondleiding door je bedrijf. Zo geef je laagdrempelig een impressie en geef je ook gelijk een kijkje achter de schermen.

Deel een mijlpaal

Bestaat je bedrijf 10 jaar, start je je 100e project, heeft de 1000e klant net afgerekend? Dit is een ideale aanleiding voor een feestelijke post. Deel mijlpalen van je bedrijf met een leuke foto, video, geef iets weg of koppel er een winactie aan.

Laat je inkooptrips zien

Neem je volgers mee tijdens het onzichtbare deel van je werk. Ga je inkopen doen voor je winkel of op zoek naar een nieuwe lokale leverancier? Maak er een fotoimpressie of video van.

Ook leuk: laat volgers ‘live’ meestemmen over wat je koopt.

Voorbeeld social media post impressie shoptrip
Voorbeeld post van een shoptrip impressie
Voorbeeld social media post life hack
Voorbeeld van een life-hack post

Deel een hack

En dan bedoel ik niet dat je nu moet gaan leren hoe je een computer hacker wordt… Nee ik heb het over life-hacks, simpele dingen die je leven net ietsje makkelijker maken. Natuurlijk gerelateerd aan jouw werk. Mensen leren graag simpele tips, hacks en tricks waarmee snel een resultaat behaald kan worden.

Deel een 'Vraag van de week'

Kies hiervoor een vraag die vaak gesteld wordt door klanten. Geef antwoord op de vraag in je post. Dit is een goede manier om behulpzaam te zijn, informatie te delen en misschien twijfels bij potentiële klanten weg te nemen.

Deel 5 dingen die je níet moet doen / kopen

Hierbij heb ik het natuurlijk niet over het afraden van producten van de concurrent. Deel oplossingen of producten die het probleem van je klant (net) niet oplossen. Jouw producten doen dat wel.