Zomaar een werkdag

Wat doe ik zoal op een werkdag? Ik neem je een dagje mee. Het is donderdag en zoals iedere donderdag gaat mijn zoontje naar opa en oma toe. Bas heeft een 24 uurs dienst bij de brandweer dus ik heb het huis helemaal voor mij alleen.

Als eerste staat deze dag gepland om onderhoud te plegen aan alle websites die ik beheer. Ik loop ze allemaal langs: back-up maken (voor het geval er iets misgaat), controleren welke updates er zijn en of deze compatibel zijn met de huidige versie van het cms, en vervolgens voer ik de updates uit. Nog even de update log bijwerken en op naar de volgende website!

Ik krijg straks producten aangeleverd die ik ga fotograferen. De studio heb ik eerder deze week al opgebouwd dus zolang de producten er nog niet zijn heb ik wat tijd over.

Nu kan ik mooi nog even werken aan een nieuw product voor in mijn eigen webshop; een Sinterklaas poster. Ik pak de bestanden erbij en ga in Illustrator aan de slag met een nieuw ontwerp.

Daar zijn de producten voor de fotoshoot! Iets andere producten dan verwacht, met een hoop reflectie… Oke dat wordt nog even verbouwen in de studio. Na de nodige aanpassingen gedaan te hebben begin ik met het fotograferen van het eerste product. Dit product is een hangend object dus wanneer ik iets wil verschuiven moet ik geduldig wachten tot het weer stil hangt. Na een aantal lichtinstellingen en wat eerste edits aan de foto in Photoshop ben ik tevreden en kan ik de studio aanpassen om het tweede product vast te leggen.

Wanneer ook dit product er in twee kleuren op staat is nummer 3 aan de beurt. Dit is het lastigste product om te fotograferen. Het is een kerststuk met een spiegelende kerstbal en glazen pot waar ook nog een lampje in zit.

De wens is om het schijnsel van het lampje op de foto zichtbaar te hebben. Wanneer je een foto maakt met flits en de achtergrond helemaal wit weg flitst is het schijnsel niet zichtbaar. Daarom maak ik na de foto waarin het stuk mooi belicht is nog een identieke foto maar dan zonder flits en met een lange sluitertijd zodat ik het schijnsel van het lampje vast kan leggen. Deze foto’s zal ik in de nabewerking samenvoegen. Daarnaast zal ik ook moeten werken aan de weerspiegeling in een kerstbal het is onmogelijk om geen weerspiegeling te hebben bij het fotograferen dus dat wordt Photoshop.

Na deze foto’s ook te hebben gemaakt hou ik het voor vandaag even voor gezien in de studio en ga de eerste foto’s bewerken. morgen staat er nog één foto op de planning en natuurlijk de rest van de fotobewerking.