Zoekmachine optimalisatie checklist – maak jouw nieuwe webpagina’s zoekmachine proof

Het hebben van een website betekent niet automatisch dat mensen je website ook weten te vinden. Met deze checklist kan je in één keer alle belangrijke punten langslopen die jouw nieuwe webpagina vindbaar gaan maken in de zoekmachine.

Mini tutorials: zo maak je een afbeelding mooier en hoe zet je een bericht vast op Instagram?

Naast uitleg en tutorials op deze blog deel ik ook mini-tutorials op Instagram.. Zo leer ik je bijvoorbeeld hoe je grote afbeeldingen vanaf je telefoon naar iemand kan versturen, hoe je een bericht vastzet op je Instagram profiel en hoe je Snapseed gebruikt om een foto mooier te maken. Dit zijn de How To’s van de afgelopen tijd in één verzameling.

Copy koppie – het belang van koppen op je webpagina

Leer waarom koppen onmisbaar zijn op jouw website. Weet jij hoe koppen bezoekers kunnen vasthouden en je website beter vindbaar maken voor zoekmachines?

Zachte enters, een rechte horizon, interactieve stickers – tips voor je website en social media

Op instagram deel ik regelmatig handige tips voor je website, social media en zichtbaarheid. Wat is bijvoorbeeld een zachte enter en waarom is een rechte horizon belangrijk? Dit zijn de tips van de afgelopen tijd in één verzameling.

Hoe voeg je een WhatsApp chat knop toe aan je website?

Wist je dat er een super simpele manier is om een WhatsApp knop aan je website toe te voegen? Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is een Click-To-Chat link te maken op je site!

CMYK, lipsum – wat? Veelgebruikte vaktermen uitgelegd.

CMYK, lipsum, interactie, pixel… Sommige vaktermen lijken wel abacadabra. Toch is het handig om sommige vaktermen te kennen. Regelmatig leg ik een vakterm uit, en dit zijn de vaktermen van de afgelopen tijd in één verzameling.

Saboteer jij je SEO met een van deze content missers op je website?

Ben jij goed bezig met de zoekmachine vindbaarheid van je website? De kans is groot dat jij onbewust de vindbaarheid van je website saboteert!

De beste websites met goede gratis stockfoto’s

Ken je dat? Je bent een artikel aan het schrijven voor je website, of je hebt een leuke post bedacht voor social media en nu moet er beeld bij. Want beeld spreekt meer aan dan tekst, toch? Maar je hebt niet echt een mooie foto die erbij past…

Vijf signalen dat je website nu écht antiek is

Het internet is continu in ontwikkeling en alles gaat razend snel. Voor je het weet loopt je website achter en is hij zo goed als bejaard. Als jouw website aan één van deze 5 signalen voldoet weet je zeker dat je website aan vervanging toe is.

Hoe voeg je een alttekst toe in WordPress en hoe maak je een doorlopende galerij voor Instagram?

Naast uitleg en tutorials op deze blog deel ik ook mini-tutorials op Instagram in de categorie How To. Zo heb ik bijvoorbeeld laten zien hoe je een alttekst toevoegt aan je afbeeldingen in wordpress. Dit zijn de How To’s van de afgelopen tijd in één verzameling.

Waarom je koppen wilt gebruiken en andere tips voor je website en online zichtbaarheid

Op instagram deel ik regematig een handige tip voor je website, online zichtbaarheid of nieuwsbrief. Dit zijn de tips van de afgelopen tijd in één verzameling.

Nooit meer reacties via het contactformulier in spam

Met enige regelmaat controleer je je spam folder van je e-mail, om tot je verrassing te zien dat er wéér een mailtje dat via het contactformulier van je website is verzonden bij de spam mails is beland… Heb jij hier ook last van? Gelukkig is er een manier om te zorgen dat alle reacties van het contactformulier voortaan in je inbox terecht komen.

Cross-wat? Veelgebruikte vaktermen uitgelegd.

Crossbrowser, hoge resolutie, CTA, font… Ik probeer zoveel mogelijk vaktermen te vermijden wanneer ik met je praat. Maar toch is het handig om sommige vaktermen te kennen. Regelmatig leg ik een vakterm uit, en dit zijn de vaktermen van de afgelopen tijd in één verzameling.

Tips om de vindbaarheid van je website te verbeteren

Natuurlijk wil je dat jouw website gevonden wordt door potentiële klanten. Door te werken aan zoekmachine optimalisatie kan je de vindbaarheid van je website vergroten.

Tijd over: Orde op zaken, aan de slag met je bedrijf

En toen was daar opeens de crisis met het Corona virus… Opdrachten geannuleerd, of werk onuitvoerbaar met de maatregelen: dit biedt mogelijkheden om een aantal zaken op te pakken waar je normaal misschien niet aan toe komt!

De makkelijkste manier om je website sneller te maken

Wanneer je je een beetje verdiept in websites en SEO kom je deze tip al snel tegen: verbeter de laadtijd van je pagina’s. Ik leg je uit wat de gemakkelijkste manier is om je webpagina’s sneller te laten laden.

Google maps op je website vervangen door Open street maps: hoe doe je dat?

Tegenwoordig kan je het interactieve Google Maps kaartje alleen nog op je website tonen wanneer je een speciale API code aanmaakt, waar je je creditcard gegevens aan moet koppelen. Zit je hier niet op te wachten en zoek je een alternatief? Zet dan een OpenStreetMaps kaartje op je website. Hoe? Dat lees je hier!

Help! Mijn Google Maps kaartje werkt niet meer!

Zie jij het bericht “Google Maps kan niet correct op deze pagina worden geladen” op je website staan?

Waarom? En belangrijker: hoe krijg je weer een kaartje op je website?