Campagne OGP Midden-Delfland

De klant

OGP Midden-Delfland is een lokale politieke partij. Tijdens de campagne van de gemeenteraadsverkiezingen begin 2022 heb ik alle online en offline uitingen voor hen mogen verzorgen.

De basis van de campagne was een praatplaat die de OGP heeft laten maken door Huis van Verbeelding. Tekeningen uit deze herkenbare afbeelding heb ik gebruikt als rode draad in de online uitingen en de uitingen op papier.

Het werk

In een relatief korte tijd heb ik flyers, posters, spandoeken en diverse advertenties voor in de lokale krant gemaakt.

Speciaal onderdeel van de campagne was een magazine dat huis-aan-huis verspreid is.

Voor drie social media kanalen heb ik 2 maanden alle posts verzorgd: Facebook, Twitter en Instagram. Per kanaal varieerde het aantal posts per week (Twitter 7, Instagram en Facebook 3-5 posts per week). Ook heb ik in de laatste weken 4 advertenties op Facebook en Instagram verzorgd.

Flyers, posters en spandoeken

Tijdens een verkiezingscampagne kunnen flyers, posters en spandoeken natuurlijk niet ontbreken. Ik heb verkiezingsposters gemaakt met de herkenbare stijl van het logo én een element uit de praatplaat, twee soorten spandoeken en flyers.

Hier staat één van de flyers afgebeeld. Op de flyer komen elementen uit de praatplaat terug. De praatplaat zelf staat afgebeeld op één zijde van de flyer.

Social media beheer

Het meest intensieve deel van deze opdracht was het beheren van de drie social media kanalen van de partij: Facebook, Twitter en Instagram.

Ik heb een herkenbare campagnestijl ontwikkeld met bijbehorende templates. Vervolgens heb ik gedurende twee maanden lang de content planning gemaakt en de bijbehorende posts op basis van aangeleverde input gemaakt. Er is 7 keer per week gepost op Twitter, en 3-5 keer per week op Facebook en Instagram.

Ik heb afwisselend posts gemaakt met een foto, een carousel (op Instagram) of video. In de posts worden elementen uit de praatplaat gebruikt en is een herkenbare golflijn te zien die ook weer in andere uitingen zoals advertenties uit de krant terugkomt.

Ook heb ik 4 advertenties verzorgd. Voor deze advertenties heb ik ook korte video’s geanimeerd met tekst en afbeeldingen.

Magazine

Een echte eyecatcher van deze campagne was het magazine dat ik opgemaakt heb. In dit blad staan naast de verkiezingspunten en de kandidaten ook inspirerende verhalen over Midden-Delfland.

Het magazine bevat 12 pagina’s en is opgemaakt op a4 formaat. In het magazine komen elementen uit de praatplaat terug.  Ook de herkenbare golflijn komt terug in het magazine.

Het magazine kan je hier bekijken