Logo, socials en website voor Ode aan Midden-Delfland Logo vernieuwing, nieuwe website en social media templates

De klant

Ode aan Midden-Delfland is een initiatief van Cultuurplatform Midden-Delfland om kunst en culturele activiteiten uit het gebied in beeld te brengen bij het publiek. Door middel van een evenementen agenda op de website en social media worden activiteiten gepromoot. Zowel voor inwoners als cultuurliefhebbers uit de omgeving is een mooi overzicht van wat er te beleven valt op cultureel gebied in Midden-Delfland.

Het werk

Het eerste jaar is logo en tijdelijke website bedacht. Het logo had niet de uitstraling die je bij culturele evenementen zou verwachten en de website had niet de functionaliteiten om een evementen agenda bij te houden. Daarom heb ik het logo vernieuwd, een huisstijl ontwikkeld en een nieuwe website in de nieuwe huisstijl gebouwd met evenementen agenda. Ook maakte ik templates voor de social media posts, zodat in één herkenbare stijl gecommuniceerd kan worden.

Bekijk de website van Ode aan Midden-Delfland

Logo redesign

Het oude logo gaf niet de uitstraling die je bij het culturele evenementen zou verwachten maar kreeg je meer de indruk dat het om een historische vereniging ging.

De wens was de vorm van het label vast te houden aangezien er vorig jaar wel bekendheid op het oude logo verworven is. Ik ben dus aan de slag gegaan met sprankelende kleuren, de typografie en vormen die terug kunnen komen als herkenbare beeldmerken. Dit logo is daar het resultaat van.

Website met evenementen agenda

De nieuwe website is springt door de groene kleur van je scherm af en is helemaal in stijl met de nieuwe huisstijl en het nieuwe logo, herkenbaar en lekker kleurrijk. Er zit een evenementen agenda in waar alle culturele activiteiten in gezet kunnen worden. Bij een activiteit is ook de mogelijkheid om te linken naar een kaartverkoop of inschrijfpagina.

Social media templates

Naast het logo en de website heb ik ook social media templates voor dit mooie lokale initiatief gemaakt. Deze templates zijn gemaakt in Canva, zodat de beheerders van Ode aan Midden-Delfland zelf foto’s en teksten kunnen aanpassen.

Naast het ontwerp van de templates zie je een voorbeeld hoe deze ingezet kunnen worden op bijvoorbeeld Instagram.